preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Preporuka naših učenika

LIGNJE NA BRUDET

 

SASTOJCI(za 4osobe)

600g očišćenih lignji
500g kapule
700g rajčice pelata
40g češnjaka
2 dcl bijelog vina
1 l vode
250g palente
sol, papar, kosani peršin, lovorov list, maslinovo ulje
 

Priprema:
Lignje izrezati na kolutiće, kapulu i rajčicu izrezati na kockice, a češnjak i peršin iskosati. Na ulju popržiti kapulu ( malo  posoliti da prije omekša), dodati češnjak i izrezane lignje. Zajedno popirjati. Dodati rajčicu, bijelo vino i lovorov list. Začiniti i kuhati na laganoj temperaturi 20 min. Dodati kosani peršin. Palentu skuhati u posoljenoj vodi i na kraju umiješati maslinovo ulje. Poslužiti zajedno sa brudetom od lignji.

Dobar vam tek!

Zanimljivosti

Čili - ljute papričice

Ljute papričice kojih ima preko 100 vrsta. Razlikuju se po boji, ljutini, okusu, veličini, obliku, a samo u Meksiku ih ima oko 150 vrsta. Najčešće su zelene ili crvene boje, a neke najpopularnije su jalapeno, cayenne, anaheim, ancho, habanero. Čili potjeće iz Meksika gdje se počeo uzgajati još prije više od 9000 godina, a danas se uzgaja i u američkim državama Luisiani, Karolini i Kaliforniji.

Kapsaicin je jaki sastojak koji je uglavnom koncentriran u bijelim rebrima i sjemenkama, te rasprostranjen po mesu, te je taj sastojak glavni uzrok specifičnog ljutog okusa čilija. Kad se čili jede u ljutim jelima, kapsaicin stvara u ustima osjećaj pečenja, a od njega suze oči i curi nos. To ponekad može pomoći kod začepljenog nosa, smanjivanjem količine sluzi u sinusima.

Konzumacija papričica može uzrokovati pojačano lučenje sluzi u želucu čime se želučana stijenka štiti od nadražujučih sredstava poput kiselina, aspirina i alkohola. Čili papričice također mogu nadražiti probavni sustav i prouzročiti jak svrbež analnoga područja. Isto tako, mogu djelovati i kao antikoagulanti te pomoći u snižavanju krvnog tlaka i razine kolesterola u krvi.

Čili se danas koristi po cijelom svijetu, u raznim svjetskim kuhinjama, kao indijske, meksičke, tajlandske kuhinje. Kada kupujete papričice pazite da budu glatke, čvrste i sjajne. Čuvati se mogu u hladnjaku tjedan dana, a i više, ali da su zamotane u kuhinjski papir. Možete ih sušiti tako da ih ostavite na toplom mjestu, konzervirati ih u otopini vinskog ili alkoholnog octa ili ih samo zamrznuti.

Kod sjeckanja čili papričica pažljivo treba rukovati s njima jer kapsaicin može nadražiti osjetljivu kožu, te se mora paziti da ne dođe u dodir s očima. Čili se koristi uglavnom kao začin slanih jela, a stavlja ga se i u deserte i napitke.

 

 

Mudre izreke

 

" Marljivost je majka dobre sreće."

 

 

Tvrtke - prijatelji škole

Prehrambeno industrijski kombinat d.d. Rijeka – PIK RIJEKA – danas je moderna tvrtka s dugogodišnjom tradicijom, tvrtka koja proizvodi kvalitetne prehrambene proizvode prema visokim standardima.

 

Liburnia Riviera Hoteli d.d. danas je jedna od najvećih hotelskih tvrtki u Republici Hrvatskoj, koja poslovanje temelji na tradiciji i povjerenju gosta, te stručnim djelatnicima.

 

Kandit Osijek ima dugu tradiciju u proizvodnji bombona, vafla i raznih slatkiša.S radom je započela 1920.g. Kandit čokolade, praline, bomboni, te krem proizvodi mame uzdahe svih generacija.

 

Časopis za kulturu stola - Iće & piće  prezentira hrvatsko kulinarsko naslijeđe, ali i suvremene trendove u kuhanju, vinarstvu, maslinarstvu...,

 

Tvrtka Thorax d.o.o. je specijalizirana za organizaciju, realizaciju, promociju i upravljanje koncertnim, kulturnim, poslovnim, sportskim i ostalim događanjima – event management.

 

Hotel Grand Adriatic nalazi se u neposrednoj blizini središta grada Opatije, iznad šetnice Lungomare. Kvalitetom, ponudom , te sadržajima udovoljit će i najzahtjevnijem gostu.

 

Više od pet stoljeća iskustva i bogate tradicije proizvodnje likera i alkoholnih pića pretočeno je u današnju tvrtku. Maraska d.d. moderna je hrvatska tvrtka koja uz tradicionalnu proizvodnju i prodaju alkoholnih pića proizvodi i bogati asortiman bezalkoholnih pića raznih vrsta i okusa.

 

Riječke tvrtke Tpk, Arcus i Ivad, prve u Hrvatskoj u domeni veleprodaje pića, ujedinjuju se u poduzeće TIA partner .Svojim kupcima nude prepoznatljivu kvalitetu usluge, uz zajamčenu profesionalnost, pouzdanost i fleksibilnost.

 

KRAŠ – okus koji spaja generacije već cijelo stoljeće.
O Krašu najbolje govore njegovi brandovi poput Bajadere, Griotte deserta, Dorina čokolade, Životinjskog carstva, Domaćice, Napolitanki, Kiki i Bronhi bombona, te ostali proizvodi dobro poznati brojnim potrošačima.

 

NIKAS - CARSTVO OKUSA NA NAJVIŠOJ RAZINI 

Nikas d.o.o. je utemeljeno 1990.g. Osnovna djelatnost tvrtke je zastupanje, uvoz i distribucija poznatih prehrambenih brendova. Od 2007.g. posjeduju licencu Universita del caffe della Croazia.

PREHRAMBENA INDUSTRIJA FAMI-S NAŠIH POLJA DO VAŠEG STOLA, SAMO ISKONSKA PRIRODA

Fami priča započinje 1989. godine u Donjem Miholjcu. FAMI GRUPA, osim začina proizvodi široku paletu sokova, sirupa, stolne vode, tjestenine i pekarskih proizvoda, kao i pakiranja velikog broja različitih prehrambenih proizvoda, ukupno 232 proizvoda pod vlastitom robnom markom.

 

TISAK

Tisak, član Agrokor koncerna, najveći je maloprodajni lanac kioska te vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa  telekom operatera te ostalih proizvoda.

COCA-COLA

Coca-Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtki u industriji bezalkoholnih napitaka u državi, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca-Cola Company


 

ZVIJEZDA d.d.

Zvijezda uspješno egzistira u vrhu hrvatskog prehrambenog tržišta više od 90 godina. Vrijednosti koje odlikuju Zvijezda proizvode jesu izvornost, izvrsnost i prepoznatljivost

JAMNICA d.d.

Jamnica d.d., je hrvatski proizvođač mineralnih voda osnovan 18. listopada 1828. godine. Dio je koncerna Agrokor

METRONET d.d.

Metronet je dioničko društvo utemeljeno u svibnju 2005. godine sa sjedištem u Zagrebu. Osnovna djelatnost Metroneta je pružanje telekomunikacijskih usluga putem vlastite TK mreže na području Republike Hrvatske.

 

Mala škola bontona

Lijepo ponašanje je jedan od osnovnih dijelova bontona. To je idealna prilika da muškarac pokaže sve lijepe manire koje posjeduje, a da žena zablista svojom elegancijom i otmjenošću. Bez obzira da li se radi o prestižnom, skupom restoranu, pizzeriji, konobi ili gradskoj kavani, plaži, domu maniri jednog gospodina i jedne dame su uvijek isti.

MOLIM, IZVOLI, HVALA OPROSTI

Kako u većini životnih situacija, tako i u restoranu, pristojno ponašanje, ljubazno ophođenje prema ljudima i nasmiješeno lice otvaraju sva vrata. 

Nepotrebno je ulaziti u preveliku priču sa konobarima, saslušajte što vam preporučuju, a ako su vam takvi detalji suvišni, onda ih prekinite ljubaznim tonom. Slobodno postavite pitanja o hrani ili piću, a konobari bi trebali biti dobro upućeni u sastojke i način pripreme.

Na kraju im zahvalite na usluzi i istaknite ako vam se neko jelo posebno svidjelo. Kažite konobaru da prenese kuharu vaše komplimente, onda će svi biti zadovoljni.

U svim prilikama u kojima se nađete, ne zaboravite na četiri čarobne riječi MOLIM, HVALA, IZVOLI i OPROSTI - to je način da lijepo zaokružite ugodan boravak u restoranu.

Iz knjige dojmova...

 

Ugostiteljska škola Opatija ostvarila je odlične rezultate i doprinijela razvoju ugostiteljstva i turizma. Čestitam nastavnicima i učenicima na uspjesima.

Danas sam i sam imao priliku uvjeriti se u kvalitetu rada škole. Siguran sam da će škola nastaviti s uspješnim radom.

 

prof.dr.sc. Ivo Josipović

Predsjednik RH

 

Sve moje čestitke školi, učenicima i nastavnicima.

 

Stjepan Mesić

bivši Predsjednik Republike Hrvatske

Danas ću sigurno imati uspješan dan, jer svaki zdravi dan počinje sa zdravim doručkom. Sjajna ideja ravnatelja, nastavnika i učenika Ugostiteljske škole Opatija putokaz je za sve kako treba izgledati kvalitetna škola 21. stoljeća. Inovacije, poduzetništvo i znanje svih iz ove škole garancija su da ugostiteljstvo i turizam ove regije i cijele Hrvatske imaju odličnu budućnost. Čestitam od srca.....

doc.dr.sc. Željko Jovanović

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH

http://www.vojko-obersnel.com/assets/images/lista/Zeljko-Jovanovic-tn.jpg

Ovo nije samo hvale vrijedan projekt, nije samo obrok koji pokazuje znanja i vještine učenika ove škole - ovo je putokaz znanja, dobre volje i vizije... Uživao sam u svakom jelu. Sve pohvale i najljepše želje za daljnji uspjeh ovog projekta i škole...

Tihomir Jakovina

Ministar poljoprivrede RH

Čestitke na kreativnom, inovativnom i poduzetničkom pristupu obrazovnom procesu. Zaista mi je bilo ugodno iznenađenje!!! Puno uspjeha u daljnjem radu!

Veljko Ostojić

bivši ministar turizma RH

U svakoj školi se može čuti i vidjeti nešto lijepo i novo, a u ovoj se vidi više od toga. Rezultat je to napornog i izvrsnog rada ravnatelja i njegovog tima.

Neka tako i ostane.

prof.dr.sc. Vidoje Vujić

bivši župan

Primorsko-goranske županije

 

Hvala lijepa na Vašem pozivu. Prije svega želim i učenicima i rukovodstvu Vaše škole puno sreće u postizanju visokog stupnja stručnosti Vaših učenika.U ovim izuzetno kompetitivnim vremenima, važno je pružati turistima najbolju moguću uslugu po što povoljnijim cijenama. Vaš centar izvrsnosti pruža učenicima priliku da svojim stečenim znanjem i vještinama konkurira i u inozemstvu.

Paul Vandoren

Ambasador - šef delegacije EU

 

Bila mi je uistinu velika čast i zadovoljstvo družiti se s vama! Hvala vam na pozivu i do skorog viđenja. Voli vas vaš Toni Cetinski.

 

Zahvaljujem vam na pozivu gdje su za istim stolom bili sport, turizam i ugostiteljstvo. Svim učesnicima i organizatorima želim puno uspjeha, a učenicima bih poželio sve najbolje u njihovom životu i budućem poslu. S poštovanjem Samir Barač

 

U ime stožera hrvatske nogometne reprezentacije, naših igrača i HNS-a, želim vam da i ubuduće silno doprinosite razvoju ugostiteljstva i gastronomije u vašoj regiji koja je nesumnjivo perjanica Hrvatske u svojoj djelatnosti.

Igor Štimac

bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

 

Bio je to doručak za sva čula. Odličan desert, a i predjelo.

A i ono između je bilo ukusno. Hvala vam.

Mile Kekin

frontman grupe Hladno pivo

 

Blagdansko i obiteljsko drugovanje uz duhovnu obnovu i molitve te nastavljeno uz raspoloženi doručak u Ugostiteljskoj školi Opatija. Zahvalan sam vodstvu škole za ovu prigodu gdje se produbljuje vjera i ljubav. Bog neka svojim blagoslovom neprestano bdije nad ovom školom da uz stručnu i ljudsku pomoć profesora i djelatnika odavde u život pođu generacije mladih ljudi spremnih na služenje i dobrotu. Mir i dobro!

fra Zvjezdan Linić

fra Zvjezdan Linić

Upisi

Od danas se na www.upisi.hr na poveznici Moji rezultati mogu vidjeti ogledne ljestvice poretka nastale temeljem trenutačno poznatih podataka. Ogledne ljestvice poretka neprestano će se mijenjati – svaka promjena ljestvice prioriteta nekoga kandidata ili evidentiranje nekoga podatka značajnog za izračun bodovnoga stanja može uzrokovati pomake na više ljestvica poretka.

Iz toga razloga trenutačni plasman na oglednoj ljestvici poretka nije garancija za upis sve do trenutka objave konačnih ljestvica poretka, 5. srpnja 2013 u 12:00 sati.

Ljestvice poretka obnavljaju se svakih sat vremena pa posljedicu promjene podataka ili redoslijeda na listi prioriteta nije moguće vidjeti odmah, već za najviše sat vremena, ovisno o trenutku promjene.

Na Moji rezultati svakome kandidatu vidljive su sumarne informacije za prijavljene obrazovne programe. 

Ako je polje Preduvjeti zadovoljeni obojano crveno i u njemu piše Ne, to znači da kandidat treba zadovoljiti još neke eliminatorne preduvjete za upis u obrazovni program. Zadovoljavanje preduvjeta nije samo po sebi dovoljno za upis – kandidat se na ljestvici poretka mora naći unutar upisne kvote, što je jasno naznačeno u stupcima Plasman prema bodovima i Upisna kvota.

Računalo će algoritmom opisanim u dokumentu Stvaranje ljestvica poretka svakoga kandidata rasporediti na onaj program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu se prema bodovima nalazi unutar upisne kvote. Takav je program označen oznakom Da u stupcu Najbolji odabir.

Detaljnu strukturu bodova i popis svih trenutačno nezadovoljenih preduvjeta moguće je pregledati preko poveznice Detaljno.

Molimo obratiti pažnju na činjenicu da je dodatni bod za učenje drugoga stranog jezika pripisan samo onim kandidatima kojima su iz drugoga stranog jezika evidentirane najmanje 4 pozitivne ocjene.

Također, odabirom prvoga stranoga jezika, bez obzira na to je li odabran kao 1. ili 2. izbor, znanje toga jezika postaje preduvjetom za obrazovni program uz koji je prijavljen. Smatrat će se da je preduvjet ispunjen ako kandidat ima barem 4 pozitivne ocjene iz toga stranog jezika u osnovnoj školi ili ako pristupi dodatnoj provjeri u srednjoj školi. Ako kandidat taj preduvjet ne može zadovoljiti za neki strani jezik, taj strani jezik mora odjaviti na poveznici Moj odabir te prijaviti onaj strani jezik koji je učio u osnovnoj školi ili za koji može položiti provjeru u školi. Ako se taj jezik ne nudi, potrebno je odjaviti takav obrazovni program.

Preko poveznica Plasman odnosno Abecedno moguće je steći uvid u postignuća ostalih kandidata. Nemojte se tražiti na ljestvicama poretka obrazovnih programa koji su niže na listi prioriteta od obrazovnoga program uz koji u stupcu Najbolji odabir piše Da. S takvih ljestvica poretka kandidati su brisani na način opisan u dokumentu Stvaranje ljestvica poretka.

Trenutačno se na ljestvicama poretka nalaze i kandidati koji ne ispunjavaju preduvjete za upis. Na datum 3. srpnja 2013. godine, kandidati koji ne budu ispunjavali preduvjete bit će obrisani.

 

Objavljeno: 31.05.2013, 22:22

Vidljivi rezultati natjecanja te kategorizacije sportaša

Od danas je moguće na mrežnoj stranici www.upisi.hr, nakon prijave u sustav, vidjeti i rezultate natjecanja iz znanja i sporta, koje su kandidati postigli u proteklih četiri godine obrazovanja, te kategorizacije sportaša. Navedeno je moguće vidjeti na poveznici Moji podaci/Natjecanja i kategorizacije sportaša. Napominjemo da se na navedenoj mrežnoj stranici prikazuju samo rezultati koji se, sukladno Odluci o elementima i kriterijima za upis kandidata u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014., vrednuju za upis u srednju školu.

U slučaju da kandidat primijeti da mu pojedini rezultati nedostaju ili su netočni, potrebno se javiti CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na adresu e-pošte helpdesk@skole.hr ili broj telefona 01/6661-500.

Objavljeno: 27.05.2013, 16:46


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Početak i tajanje školske godine 2013./2014.

Na temelju članka 48. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je

Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika

osnovnih i srednjih škola za školsku 2013./2014, godinu

(u privitku)


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2013./2014.

Ministar je donio Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole za školsku godinu 2013./2014. Sastavni dio Odluke je Struktura razrednih odjela i broja učenika I. razreda srednjih škola.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA I ODGOVORI

Dragi osnovnoškolci Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je desetak odgovora na najčešće postavljena pitanja učenika i roditelja, a glede upisa u srednju školu.

Pitanja i odgovore pročitajte u privitku.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Početak i završetak nastave u šk. godini 2012./2013.

Na temelju članka 48. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

ministar znanosti, obrazovanja i sporta donio je

Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika

osnovnih i srednjih škola za školsku 2012./2013, godinu

(u privitku)


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju

vijesti

PORUKA OSMAŠIMA

 

Drage učenice, dragi učenici - osmaši!

Izuzetno mi je drago što smo drugu godinu zaredom sve naše upise završili već u prvom roku. To samo govori da su se ugostiteljsko turistička zanimanja ponovo počela cijeniti te zauzimati mjesto koje im i pripada, a to je vrh ljestvice zainteresiranih kandidata za upis. 

Stoga vam poručujem, dragi osmaši još jednom - pišite, pitajte, zovite, a vrlo rado ću vas ugostiti u našoj školi te vam na licu mjesta pokazati sve prostore naše škole u kojima ćete se osjećati, vjerujte mi, kao kod svoje kuće.

Dragi učenici(e) upisi u posljednje dvije godine pokazuju da su ugostiteljsko-turistička zanimanja ponovo postala IN, svojevrsni hit među mlađom populacijom.

Kako i ne bi kad je

ČOVJEK KLJUČ USPJEHA U TURIZMU!

Zato ako želite postati vrhunski barmen, velemajstor u kuhinji ili slastičarstvu - ne oklijevajte, DOĐITE!!!

Damjan Miletić, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: DAMJAN MILETIĆ  datum: 22. 10. 2011. 17:35
» Arhiva naših vijesti    
 


Oglasna ploča

Kalendar
« Travanj 2014 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Ravnatelj...

Projekt (U)gosti na doručku!

Ugostiteljska škola Opatija u svom je osamdeset godišnjem radu stekla poseban ugled, među stručnjacima kao vrsna stručna škola, a među učenicima kao škola u kojoj se stječe dobro obrazovanje koje omogućuje i brže zapošljavanje. O dobrim rezultatima rada u školi najbolje govore brojne nagrade, diplome, medalje...

Tako je tijekom godina pokrenuto niz zanimljivih projekata, od kojih neki traju samo jednu godinu, a neki su višegodišnji. Ovogodišnji projekt, koji bi trebao biti višegodišnji jer je - izazovan i zahtjevan - nazvali smo (U)GOSTI NA DORUČKU......

Njime želimo promovirati doručak (zajutrak) kao najvažniji dnevni obrok, koji ima isti značaj i za učenike, i za zaposlenike, ali i za goste koji određeno vrijeme svog godišnjeg odmora i oporavka borave na Opatijskoj rivijeri. Zbog sve bržeg tempa rada i užurbanog načina življenja doručak je postao ne samo zapostavljeni obrok, nego i obrok koga se najčešće preskače. Ručak se u mnogim obiteljima pretvorio u jedini topli obrok u večernjim satima, a večera je također skoro nestala. Nama je cilj doručku vratiti izgubljeni značaj. Stoga smo pokrenuli ne samo ovaj projekt, nego ćemo nastojati da se doručak vrati u ugostiteljske objekte "na velika vrata", da se pri tom obrati pozornost na zdrav način pripreme i konzumiranja doručka, da se u pripremi koriste samo zdrave i autohtone namirnice i da doručak postane BRAND OPATIJSKE RIVIJERE. Naša je zamisao bila da na tako priređenIm doručcima tijekom godine ugostimo značajna imena iz naše svakodnevnice, od političara do sportaša i kulturnih radnika. Mislimo da će se uz njihova imena najbrže pronijeti glas o zdravom jutarnjem obroku. Gost na prvom doručku bila nam je poznata modna stilistica Žuži Jelinek, na drugom ni manje ni više nego PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE prof.dr.sc Ivo Josipović, na trećem počasni konzul Republike Poljske u Hrvatskoj prof.dr.sc Amir Muzur, na četvrtom smo ugostili kraljicu karnevala i meštra Tonija, na petom ministra Željka Jovanovića i sportaše: Miloš Milošević, Samir Barač, Ivan Krapić, Snježana Pejčić, Jelena Kovačević, Alvaro Načinović, Juraj Divjakinja. Na šestom doručku gosti su bili glumci Pero Kvrgić, Lela Margitić, Vitomira Lončar, Zijad Gračić, Marko Torjanac, Voljen Grbac, Denis Brižić...., a na Dan Europe ugostili smo šefa delegacije EU u RH Paula Vandorena, Hrvoja Marušića, pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova, Vidoja Vujića, obnašatelja dužnosti župana PGŽ, Ivu Dujmića, gradonačelnika Opatije, Ivana Vidakovića - direktora Microsfot Hrvatske, Edvina Jurina, direktora McCann Ericsson Hrvatska, počasne konzule Dasnke, Finske i Poljske... Osmi doručak protekao je u Mikovskom (glazbenom ozračju), a ugostili smo Andreja Bašu, Vesnu Nežić Rzužić, Šajetu, Duleta i Silvanu Jeličić, Maria Šimunovića, Ljubu Kuntarića, Danijela Načinovića, Darka Čargonju.....

I školska godina 2012./2013. započela je svojim prvim doručkom. Na početku godine ugostili smo i duhovno se obnovili uz mnogobrojne svećenike i drage prijatelje od kojih ćemo izdvojiti fra Zvjezdana Linća, vlč. Ivana Tambolaša-župnika iz Opatije, vlč Ivana Milardovića-župnika iz Jelenja, Danijela Delongu-glasnogovornika Riječke nadbiskupije, vjeroučitelje iz mnogih škola... Nastavili smo s najpoznatijim DJ-jevima s ovih naših prostora, izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Igorom Štimcem i vatrenima, ministrom turizma Veljkom Ostojićem, Tonyjem Cetinski. Na dan liječnika u RH, točnije 26.02.2013. ugostitli smo priznate liječnike izPGŽ,ali i šire na čelu s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta doc.dr.sc. Željkom Jovanovićem. Društvo za stolom su mu pravili:prim.dr.sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja RH, Siniša Varga, ravnatelj HZZO, Petar Skansi, pomoćnik ministra obrazovanja, Herman Haller, ravnatelj KBC Rijeka, Branko Šestan, ravnatelj Ortopedske bolnice Lovran i brojni drugi eminentni liječnici. A tko slijedi? Pratite nas.....

Projekt nismo samo izmislili. Prethodila su mu istraživanja kojom smo saznali da li i koliko naši učenici doručkuju, da li naši mještani koriste ovaj obrok, da li ga znamenite ličnosti preskaču ili mu posvećuju dužnu pažnju? Rezultati su poražavajući. Čak 60 posto osoba preskače doručak. I to je bio prvi siguran znak da smo na dobrom putu promovirati naš projekt, nastojati s njim upoznati ugostiteljske i hotelske djelatnike, a prvenstveno potaknuti naše učenike da ga počnu koristiti i dalje protežirati u svojim budućim radnim sredinama.

Prvi rezultati projekta su izvrsni. Svi su gosti bili oduševljeni posluženim obrokom, a učenici i nastavnici zadovoljni jer se ovi mali a zdravi obroci relativno lako i brzo pripremaju.

                                                                                                                                                                                                                                                   

 


Učenik(ca) mjeseca

ožujak 2014.

Stjepan Jurčić

- uzoran učenik, sve svoje obaveze izvršava korektno, savjesno i na vrijeme.

- ne izostaje s nastave, marljiv je u učenju i takvim ponašanjem pozitivno djeluje na ostale  učenike u svom razredu.

- posebno se ističe i uključuje u sve aktivnosti koje se odvijaju u sklopu naše škole.

- niti jedan postavljen zadatak nije odbio, već ga je  sa zadovoljstvom izvršio.

 

 


Savjet roditeljima

Korisno bi bilo i objasniti djetetu zašto je učenje važno i korisno za njega. Djeca, baš kao i odrasli, bolje i radije rade kada u tome vide smisao.


Rječnici

Korisni linkovi


Linkovi
razno

Obrazovanje i znanost

Dnevni tisak

Muzika i film
 • Filmski.net
 • Youtube


Najava

25.4.2014. RADIONICA ZDRAVE PREHRANE I LIJEPOG PONAŠANJA - SURADNJA SREDNJE UGOSTITELJSKE ŠKOLE OPATIJA I OSNOVNE ŠKOLE RIKARDA KATALINIĆA JERETOV
 

 

 


Novosti iz CARNeta
CARNet
23.04.2014. 11:07
Predstavljena nova strategija stručnog usavršavanja i početak primjene programa e-učenja
Rezultati projekta „Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika“, čije je provođenje u cilju poboljšanja kvalitete i učinkovitosti  stručnog usavršavanja financirala Europska unija, predstavljeni su na završnoj konferenciji u Zagrebu.

23.04.2014. 11:02
Potpisan Sporazum o suradnji u procesu cjeloživotnog profesionalnog stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika
Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu potpisali su 18. travnja 2014. godine u Zagrebu Sporazum o suradnji u procesu cjeloživotnog profesionalnog stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika.

23.04.2014. 10:42
Održani državni stručni skupovi pedagoga i knjižničara
Početkom travnja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, održala su se dva državna stručna skupa -  za knjižničare te za pedagoge.

17.04.2014. 10:42
Održan sedmi državni stručni skup o Domovinskom ratu
Državni stručni skup o Domovinskom ratu, stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike povijesti, ove je godine bio posvećen akcijama, događanjima i hrabrim ljudima koji su sudjelovali u ratnim zbivanjima na području Banovine.

09.04.2014. 19:14
Održan državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova
U Vodicama se 1. i 2. travnja 2014. godine održao državni stručni skup za ravnatelje srednjih škola i učeničkih domova na temu „Ravnatelj u školskom menadžmentu“. Prema riječima ministra znanosti obrazovanja i sporta, usavršavanje ravnatelja o menadžmentu i rukovođenju škole biti će jedna od tema neprestano prisutna u cjeloživotnom obrazovanju ravnatelja.


Forum




preskoči na navigaciju