preskoči na sadržaj

Ugostiteljska škola Opatija

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu

                                                                 

Naziv projekta: RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu
Kratki opis projekta:  Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna, od čega 100 % financira Europska unija bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta trajat će od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.
Osigurana financijska sredstva u projektu namijenjena su za: uspostavu organizacije rada i razvoja regionalnog centra kompetentnosti; razvoj i provedbu programa redovitoga obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja u RCK; jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca; promociju strukovnih zanimanja i rada centra; inovacije i suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima; promidžbu i vidljivost; upravljanje projektom i administraciju.
Naglasak projekta je na jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca. Projekt će rezultirati novim strukovnim kurikulumima i inovacijama u učenju, a  istim je predviđeno opremanje škole nositelja i škola partnera najsuvremenijom specijaliziranom i informatičkom opremom.
Na projektu sudjeluje 13 subjekata: prijavitelj - Ugostiteljska škola Opatija provodit će projekt u suradnji sa Srednjom školom dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir, Trgovačko-ugostiteljskom školom, Srednjom školom Ambroza Haračića, Primorsko-goranskom županijom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Obrtničkim učilištem - ustanovom za obrazovanje odraslih, Valamar Rivierom d.d., Jadranka turizmom d.o.o., Katarina Line-om d.o.o., IV-ER – KVC-om d.o.o. i STEP RI-em d.o.o. Upravljanje RCK provodi se kroz rad Upravljačkog odbora kojim rukovodi prijavitelj, a u radu sudjeluju predstavnici svih partnera.
Cilj projekta i očekivani rezultati: je uspostava programskih i kadrovskih uvjeta RCK Ugostiteljske škole Opatija kao centra izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u podsektoru ugostiteljstvo i turizam koji će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada
Ukupna vrijednost projekta 58.683.119,88 HRK
Razdoblje provedbe projekta od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.
Kontakt osoba za više informacija o projektu: Almir Maslić, rck.opatija@gmail.com
Informacije o izvoru financiranja projektawww.strukturnifondovi.hr , www.esf.hr
Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.
 
Odobreno financiranje EU projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“
Dana 9. lipnja 2020. godine u Ugostiteljskoj školi Opatija potpisan je Ugovor o financiranju projekta „RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu“.
Kao imenovani regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, nositelj  projekta je Ugostiteljska škola Opatija, a projekt će provoditi u partnerstvu sa:Srednjom školom dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir, Trgovačko-ugostiteljskom školom, Srednjom školom Ambroza Haračića, Primorsko-goranskom županijom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Obrtničkim učilištem - ustanovom za obrazovanje odraslih, Valamar Rivierom d.d., Jadranka turizmom d.o.o., Katarina Line-om d.o.o., IV-ER – KVC-om d.o.o. i STEP RI-em d.o.o.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.683.119,88 kuna. Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova i osigurana je temeljem OP ULJP-a iz sredstava Europskoga socijalnog fonda (ESF- a), dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Razdoblje provedbe projekta trajat će od 1.travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavlja se kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. RCK će biti usmjeren na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.
Osigurana financijska sredstva u projektu namijenjena su za: uspostavu organizacije rada i razvoja regionalnog centra kompetentnosti; razvoj i provedbu programa redovitoga obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja u RCK; jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca; promociju strukovnih zanimanja i rada centra; inovacije i suradnju s visokim učilištima i znanstvenim organizacijama, strukovnim komorama i udruženjima te relevantnim gospodarskim subjektima; promidžbu i vidljivost; upravljanje projektom i administraciju.
Naglasak projekta je na jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca. Projekt će rezultirati novim strukovnim kurikulumima i inovacijama u učenju, a  istim je predviđeno opremanje škole nositelja i škola partnera najsuvremenijom specijaliziranom i informatičkom opremom.
Kontakt osoba za više informacija o projektu: Almir Maslić, rck.opatija@gmail.com
Informacije o izvoru financiranja projekta: www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hr
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.

   

RCK RECEPT kontakti
RCK RECEPT Regionalni centar profesija u turizmu
Predstavnik u Upravljačkom odboru RCK – Glavni koordinator
Sibila Roth
Koordinator projekta
Almir Maslić
rck.opatija@gmail.com
almir.maslic@skole.hr
099 234 5312
Administrativni voditelj Upravljačkog odbora RCK
Ivona Lazić
ilazic.rck@gmail.com
ivona.lazic@skole.hr
099 470 8239
Stručnjak za međunarodnu suradnju
Ana Peček
Koordinator aktivnosti LAB-a
Maja Uršić Staraj
Koordinator aktivnosti odgojno-obrazovnih djelatnika
Marija Krapić
mkrapic.rck@gmail.com 
LOGO PROJEKTA

WEB STRANICA PROJEKTA

Za sve informacije o projektu RCK RECEPT posjetite NOVU web stranicu 

Plan komunikacije - radionica

Radionica vezana za izradu Plana komunikacije održana je 29. i 30. ožujka 2022. u prostorima Ugostiteljske škole Opatija, a u sklopu projekta RCK RECEPT.

   

RCK RECEPT Autorske pizze s lokalnim karakterom

Naš nastavnik Davor Capan je u sklopu projekta RCK RECEPT od 06.04. do 07.04. sudjelovao na edukaciji Autorske pizze s lokalnim karakterom  koja je održana u Pazinu u organizaciji AZRRI - Agencije za ruralni razvoj Istre.

 

RCK RECEPT Slastičarski master class - Lisanato tijesto - mille feuille

Naš nastavnik Marko Pađen od 18.03 do 20.03. sudjelovao je na edukaciji Slastičarski Master Class - Lisanato tijesto - mille feuille  koja je održana u organizaciji Škmer kuharske akademije iz Splita.

   

RCK RECEPT Carving
Naša nastavnica je od 11.03. do 13.03. sudjelovala na edukaciji Carving - Intenzivni trening Carvinga za strukovne nastavnike kuharstva, ugostiteljskog posluživanja, (dekoracija pića i stola) i slastičarstva koja je održana u organizaciji Škmer kuharske akademije iz Splita. 

 

 

Meet up

Pozivamo vas na Meetup „Tourism out of the box“ - Priča jednog poduzetnika - Solana Nin - Priča o soli

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU - Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, organizira Meetup.

Predviđeno vrijme održavanja: srijeda, 13. travnja 2022. od 18:00 do 19:00 sati.

U nastavku je poveznica na kojoj možete pronaći više: http://www.step.uniri.hr/event/webinar/solana-nin-prica-o-soli/

Gotova jela od raznih vrsta mesa

Edukacija Gotova jela od raznih vrsta mesa održana je 8. veljače 2022. u Pazinu za nasatvnike kuharstva, a u sklopu projekta RCK RECEPT.

 

  

Meso divljači u kreativnoj gastronomiji

Edukacija Meso divljači u kreativnoj gastronomiji održana je u Pazinu 1. veljače 2022. godine pod vodstom chefa Zdravka Tomšića, a sve u sklopu projekta RCK RECEPT. 

 

Samo zdravo

Od 26. do 28. siječnja 2022. godine održana je edukacija za strukovne nastevnike pod nazivom Samo zdravo. Program je obuhvatio integrativni pristup zdravlju i prehrani kao jednom od najvažnijih čimbenika u očuvanju zdravlja. Program Samo zdravo organizacije GAIA NOVA odobren od Ministarstva znanosti i obrazovanja kao stručna potpora za kurikulum Zdravo za međupredmetnu nastavu. 

 

Meetup Janko Kezele: ljubav prema tradiciji pretočena u turističku priču RCK RECEPT
Aktivnost u sklopu projekta RCK RECEPT koju organizira Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o. te FMTU – Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu:
Od danas su otvorene prijave na meetup Janko Kezele: ljubav prema tradiciji pretočena u turističku priču koji će se održati u četvrtak, 27. siječnja 2022. od 18:00 do 19:00 sati.
Poveznica za prijavu:
KONFERENCIJA RCK RECEPT

Photo and video making in your classroom RCK RECEPT
RCK RECEPT
Naše nastavnice Aleksandra Miljević i Kristina Gligora sudjelovale su na radionici Photo and Video making in your classroom: the Educational power of multimedia u organizaciji @eu_teacheracademy koja je održana od 1. do 6.11.2021. u Barceloni.

 

Trening javne nabave RCK RECEPT
Čokoladna vitrina
RCK RECEPT
Od 09. do 11.12.2021. u Zagrebu je održana edukacija Čkololadna vitrina pod vodstvom Oleksandr Brazhevskyi - HandsOnMasterclass. Sudjelovala je naša nastavnica slastičarstva Jasna Visković.
https://www.facebook.com/gourmandisehrvatska/photos/pcb.6559546590783269/6559485057456089/
 
Mediterranean Culinary Arts RCK RECEPT
RCK RECEPT
Naš nastavnik kuharstava Marko Pađen sudjeovao je na edukaciji Mediterranean Culinary Arts (MCA trening).
MCA trening je objedinio dvotjedni trening i edukacije na kojima je usvojio moderne tehnike pripreme, umjetnost dekoriranja tanjura, kuhanje u vakuumu, kao i tajne molekularne kuhinje. Program je u utemeljen na Haute (“high-level”) kuhinji, dakle, onoj koja je priznata po najvišim svjetskim standardima, a objedinjuje preciznu pripremu i besprijekornu prezentaciju.
Tijekom treninga slagali su se jelovnici temeljeni na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica te njihovoj sezoni.
Voditelji i predavači: Stevo Karapandža, Željko Neven Bremec, Hrvoje Zirojević, Duje Brčić, Martin Grubiša i Ivana Bradarić
 
Coaching starter RCK RECEPT
RCK RECEPT
Djelatnica Uršić Staraj sudjelovala je u edukaciji Coaching Starter od 24.9. do 5.11.2021.
Edukacija je obuhvatila teme: zašto je coaching industrija jedna od najbrže rastućih u današnje vrijeme; kako bitie bolja podrška ne samo ljudima u poslovnom okruženju, nego i svojim bližnjima te osnovu za nadgradnju i daljnje usavršavanje i još mnogo toga.
18.-20.11.2021.-EMMANUEL HAMON "French Touch!
RCK RECEPT
Od 18. do 20.11.2021. u Zagrebu je održana edukacija  "French Touch" pod vodstvom  chefa Emanuela Hamona. Edukaciji je prisustvovala naša nastavnica slastičarstva Jasna Visković.
 
Kako vladati emocijama i upravljati konfliktima
RCK RECEPT
28. i 29. listopada 2021. održana je online edukacija na temu Kako vladati emocijama i upravljati konfliktima na kojoj su sudjelovale naše djelatnice Slobodanka Orešković, Ljiljana Mikinac i Ivona Lazić.

 

fINGER FOOD MASTERCLASS

RCK RECEPT

Masterclass za profesionalce
FINGERFOOD pod vodstvom chefa Roberta Benzie
25. i 26. listopada 2021.

 

Uspješna komunikacija s gostom

RCK RECEPT

Naši nastavnici učili su o uspješnijoj komunikaciji s gostima na radionici "Uspješna komunikacija s gostom" u organizaciji tvrtke Sagape koja je održana 12. i 13.10. 2021.

Panel

Panelist David Skoko
RCK RECEPT
"Ja sam David Skoko, "Ribarev sin", chef konobe Batelina iz Banjola. Medijski sam promotor lokalne gastronomije. Ovim se poslom bavim jer volim hranu i kuhanje, kroz naš menu predstavljam viziju održivog rasta lokalne gastronomije bazirane na realnom lokalnom proizvodu. 
Ideal gastronomije za mene je kroz kreativnu kuhinju podizati svijest o potencijalu lokalnih proizvođača hrane te održavati svijest o važnosti zdrave prehrane bazirane na lokalnim i sezonskim namirnicama"
David Skoko, chef kuhinje konobe Batelina
Panelist Domagoj Trusić
RCK RECEPT
"Kada razmislim o svojoj karijeri bariste i specijaliste za kavu, shvaćam da su me komplimenti mojih gostiju doveli ovdje gdje sam danas.
Kuhati kavu za goste za mene znači živjeti ulogu Djeda Mraza svaki dan, 365 dana u godini, jer uveseljavati ljude kroz nešto svakidašnje kao što je šalica kave pravo je umijeće.
Kroz život sam učio razne vještine, a sve su me navele da pomislim da je i življenje vještina.
Najlakše je kad se imaš na što osloniti, kada nađeš nešto što te definira.
Za mene su to rituali!
Ispijanje kave je jedan od njih. Ukoliko taj ritual gostima uveličamo svojom vještinom, sjetit će nas svaki puta kada budu pili kavu."
Domagoj Trusić, specijalist za kavu i voditelj edukativnog centra Hug & Punch Coffee Co.
Panelist Tino sinožić
"Ja sam Tino Sinožić, chef kuhinje restorana Hotel Navis Opatija. Odabrao sam ovaj posao jer mi se oduvijek sviđala kreativnost i sloboda u kuhanju. U svom kuhanju želim što više prezentirati hrvatske namirnice i pokazati čime raspolažemo. Učenicima bih poručio da vole svoj posao i nikada ne odustaju te svakog dana pokušaju naučiti nešto novo."
Tino Sinožić, chef kuhinje restorana Navis
Panelist Zoran Lukić
Ulaskom u svijet ugostiteljstva nisam dobio samo vještinu rada nego nešto mnogo vrijednije - stil života. Uvjeren sam kako je ovo jedino zanimanje koje, uz financijski dio koji je svima bitan, nudi odlično razvijanje socijalnih vještina koje mijenjaju život i obogaćuju iskustvo. Osobno sam vidio svijeta radeći ovaj divni posao i da nije bilo moje struke i zvanja barmena upitno je bih li imao prilike putovati i upoznavati druge kulture i običaje. Svaki dan koristim za edukaciju koju implementiram u daljnji razvoj struke i koristim u školi barmena u sklopu Barmen.hr.
Predsjednik sam Udruge konobara i barmena Hrvatske, regionalnog lidera u strukovnoj edukaciji ugostiteljskog osoblja. Kroz suradnju sa ugostiteljskim i hotelskim kućama te provođenjem brojnih seminara u razvojnim agencijama i obrtničkim komorama, podižemo kvalitetu ugostiteljske ponude. Vlasnik sam i direktor te brend menadžer tvrtke Scorpio d.o.o., specijalizirane za ugostiteljsku opremu, profesionalnu opremu za barmene, cocktail catering i bar consulting.“
Zoran Lukic, predsjednik Udruge konobara i barmena Hrvatske
Panelist Deni srdoč
RCK RECEPT
[Panel rasprava: Ulaganje u izvrsnost za turizam budućnosti]
18.10.2021. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci
"Ja sam Deni Srdoč i chef sam kuhinje restorana Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč. Dolazim sa otoka Krka iz mjesta Krk. Čast i zadovoljstvo mi je kuhati na našem području i zajedno sa svojim timom naš dragi Kvarner pozicionirati na svjetske visine.
Odabrao sam baviti se ovim poslom jer je kreativan i dinamičan, upoznaje se puno predivnih ljudi i stvaraju poznanstva za cijeli život.
Poruka svim mladima bi bila da uživaju, grade se pravilnim redoslijedom i da će sve doći kada bude vrijeme za to. Puno truda i vremena treba uložiti, ali u konačnici ako si skroman i nadaren sve će se posložiti."
Deni Srdoč, chef kuhinje restorana Nebo by Deni Srdoč
Panel rasprava u sklopu projekta RCK RECEPT: Važnost ulaganja u izvrsnost u turizmu i ugostiteljstvu]
RCK RECEPT
🔸18.10.2021. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu 🔸
"Sommelier nije samo stručnjak koji će preporučiti najbolje vino ili napitak u skladu s pojedinim jelom, brižno ga i pažljivo poslužiti, već mora znati kako opustiti gosta i procijeniti ga kao osobu, kako bi sukladno tome mogao najbolje zadovoljiti njegove eno-gastronomske prohtjeve. Ovo zanimanje ujedinjuje mnoge tehničke, ljudske i psihičke aspekte te zahtijeva tehničku pripremljenost i senzibilitet. 
Nadalje, prirodno je očekivati da će u zemlji koja je, svojim strateškim turističkim dokumentima zacrtala da želi postati destinacija s četiri ili pet zvjezdica, biti sve veća potražnja za specijalistički obrazovanim i stručnim osobljem.
Nije stoga čudo da mi, u Hrvatskom sommelier klubu, svaki tečaj počinjemo sloganom – Sommelier, zanimanje budućnosti."
Franko Lukež, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba
RCK Bootcamp vol. 2
Dana 28. rujna 2021. godine otvorene su prijave za RCK Bootcamp - vol. 2. Prijave se zatvaraju 18. listopada.

Aktivnost se održava od 26.-28.10.2021.

U nastavku poveznica na objavu sa web stranice Step Ri: https://www.step.uniri.hr/event/akceleracijski-bootcamp-vol-2/
Priprema steaka RCK RECEPT
Priprema steaka uključuje vještinu obrade i očuvanja kvalitete mesa, pažljivu pripremu i poznavanje karakteristike namirnice.
Kako pravilno primijeniti tehniku sotiranja, konfitiranja te sous vide-a učimo u Kul In Institutu u Sisku.
 

  

Vinogradarsko-vinarska geografija Goriških brda RCK RECEPT

U susjednoj smo Sloveniji naučili sve o Vinogradarsko-vinarskoj geografiji Goriških brda zahvaljujući edukaciji Hrvatskog sommelierskog kluba i našem projektu RCK RECEPT.

 

Zelena kava i prženje RCK RECEPT

Ovoga smo puta u @hugandpunch saznali sve o ključnim značajkama zelene kave - od proizvodnje, čišćenja i prženja pa sve do distribucije i kupovanja sirove kave.

 

Jelo i vino - načela i tehnike uskladivanja RCK RECEPT

Edukacija Hrvatskog sommelierskog kluba pod nazivom "" naučila je naše nastavnike tajnama usklađivanja najfinijih delicija s dobrom kapljicom.

 

TEČAJ ARTISAN PEKARSTVA RCK RECEPT

Tečaj artisan pekarstva održan je od 5. do 9. srpnja 2021. u Sisku za nastavnike kuharstva.

"Program je izuzetno sofisticiran i moram pohvaliti našu predavačicu Moranu koja je stvarno dala sve od sebe da nam približi to područje što više. Rekao bih da smo cijeli tjedan slagali jedan mozaik i dobili nov sadržaj koji će nam zaista koristiti, ne samo u slastičarstvu i pekarstvu, već i u kuharstvu kroz hladna predjela, dodatke juhama kao hrskavu komponentu. Kao da smo bili u laboratoriju i istraživali što će se dogoditi ako napravimo preinake u formuli. Imali smo tu slobodu jer je predavačica bila sjajna i fleksibilna."

(Damir Perman, nastavnik kuharstva)

 

 

Problem solving and decision making RCK RECEPT

"Problem solving and decision making" je masterclass koji upoznaje polaznike sa strukturama, procesima i potrebnim vještinama za rješavanje problema i donošenje pravih odluka.

 

Konverzacijski engleski RCK RECEPT

Engleski jezik koristi oko 1,5 milijardi govornika. Najbolji je jezik za međunarodno poslovanje te jedan od najutjecajnijih u svijetu.
Važnost aktivnog služenja engleskim jezikom prepoznale su i ​naše djelatnice koje pohađaju dvotjednu online edukaciju konverzacijskog engleskog.

Tečaj artisan pekarstva

Tečaj artisan pekarstva upoznao nas je s principima majstorskog pekarstva,izradom kruha i peciva od kukuruznog, heljdinog i raženog brašna, načinima pletenja peciva, slatkim tijestima, lisnatim tijestima te quichevima.

 

Studijski posjet Bledu RCK RECEPT

Studijski posjet međunarodnom cen​tru u sektoru turizam i ugostiteljstvo - Višja strokovna šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled 

 

Pravila upravljanja protokolom RCK RECEPT

Kako organizirati događaj, što je protokol, koja pravila vrijede u poslovnoj komunikaciji... Iza naših je nastavnika dvodnevna edukacija Pravila upravljanja protokolom.

 

Jelo i vino - načela i tehnike uskladivanja

Edukacija Hrvatskog sommelierskog kluba pod nazivom "Jelo i vino - načela i tehnike uskladivanja" naučila je naše nastavnike tajnama usklađivanja najfinijih delicija s dobrom kapljicom

 

Advanced innovative learning methods RCK RECEPT

Naše nastavnice u Idec Training Centre u grčkom Pireju uče o inovativnim metodama poučavanja poput design thinkinga te učenja na otvorenom, a sve zahvaljujući projektu RCK RECEPT.

 

  

Sensory - Umijeće degustiranja kave RCK RECEPT

Kako doživljavamo ono što kušamo, kako evaluirati prirodne značajke kave te kako implementirati ta znanja u poslovanje naučili su naši nastavnici na radionici Sensory - umijeće degustiranja u sklopu projekta RCK RECEPT

 

Proizvodnja, sljubljivanje, kuhanje i posluživanje piva i s pivom

Proizvodnja, sljubljivanje, kuhanje i posluživanje piva i s pivom 
Radionica Škmer Akademije naučila nas je tajnama proizvodnje craft piva, kuhanja i posluživanja te sljubljivanja piva, a sve zahvaljujući našem projektu RCK RECEPT

  

 

Cjelodnevna škola visokog slastičarstva - projekt RCK RECEPT

Svoje vještine u izradi najfinijih slatkih delicija usavršavali su naši nastavnici u Zagrebu 26.6.2021. na Cjelodnevnoj školi visokog slastičarstva u organizaciji Centra za kulturu prehrane.

 

Moć gostoljubivosti - Podizanje kvalitete usluge i stjecanje lojalnosti gosta

Dvodnevna radionica Moć gostoljubivosti - Podizanje kvalitete usluge i stjecanje lojalnosti gosta u sklopu projekta RCK RECEPT u @kozlovicwinery1904 i @sanroccohotel na oduševljenje naših nastavnika.
Hvala predavačima!
🔸RCK RECEPT🔸

 

Vinogradarsko vinarska geografija Istre - RCK RECEPT
Na radionici Vinogradarsko-vinarska geografija Istre održanoj 2. lipnja, naši su nastavnici posjetili vinarije Cattunar u Novoj Vasi te Veralda u Brtonigli.
Hvala Hrvatskom sommelierskom klubu!
Edukacija RCK RECEPT Degustacije vina - teoretski i praktični dio
EDUKACIJA, RCK RECEPT
U sklopu projekta RCK Recept, 10.5. održana je edukacija na temu Degustacije vina - teoretski i praktični dio.
Kako pravilno analizirati i opisno procijeniti svojstva vina osjetilima vida, mirisa i okusa učili su nastavnici Ugostiteljskog posluživanja i kuharstva.
Na radionici Hrvatskog sommelierskog kluba usavršavali su svoja znanja iz područja organoleptičke prezentacije i degustacije vina hrvatskih vinskih regija.
Virtualno putovanje Središnjom Podravinom RCK RECEPT

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija sa svojim partnerima, STEP RI d.o.o., FMTU - Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU, poziva vas na Meetup „Virtualno putovanje Središnjom Podravinom“.

Elizabeta Milanović Glavica, donedavna direktorica turističke zajednice područja „Središnja Podravina“ i koordinatorica za turizam u europskoj organizaciji Interpret Europe će vas virtualno provesti kroz Središnju Podravinu i spremno odgovoriti na sva vaša pitanja.

Kada: 27.05.2021. u 18h

Rok za prijavu: 21.05.2021 u 16h

Trajanje: 45 min

Gdje: ZOOM platforma

Više informacija na https://www.step.uniri.hr/event/virtualno-putovanje-sredisnjom-podravinom/

Nove tehnologije modul 2/3

Sistematična provedba ciklusa edukacija za nastavnike kuharstva modul 2/3 Nove tehnologije.

Zero waste koncept posljednjih godina prakticira većina chefova, a reduciranje otpada u kuhinji s vremenom je preraslo u pravu gastronomsku umjetnost.
Naši nastavnici se, zahvaljujući projektu RCK RECEPT te Škmer kuharskoj akademiji, usavršavaju i u ovom području

.

 

Priprema kave - brewing RCK RECEPT
PROJEKT RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu 👇
 
Edukacija za nastavnike Ugostiteljskog posluživanja pod nazivom Brewing (Priprema kave) održana je u petak 23.4.2021.
  
Meet up Selimir Ognjenović RCK RECEPT

22.4.2021. družili smo se sa 𝗹𝗲𝗴𝗲𝗻𝗱𝗼𝗺 𝗵𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗼𝗴 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗺𝗮, kako je 𝗦𝗲𝗹𝗶𝗺𝗶𝗿𝗮 𝗢𝗴𝗻𝗷𝗲𝗻𝗼𝘃𝗶𝗰́𝗮 nazvala predsjednica Alumni FMTU, dr.sc. Josipa Cvelić Bonifačić.

Održana je prezentacija i rasprava na aktualnu temu: "𝗣𝗢𝗦𝗧 𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗 - 𝗛𝗼𝗰́𝗲𝗺𝗼 𝗹𝗶 𝗶 𝗱𝗮𝗹𝗷𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁𝗶 𝘂 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘇𝗺𝘂?"

Meetup je proveden u sklopu projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu u suradnji sa Step Ri - znanstveno tehnologijskim parkom i Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, prijenosno računalo, zaslon i tekst

Edukacija Gastronomski turizmu na Le Cordon Bleu RCK RECEPT
Idućih 10 tjedan usavršavamo znanja o gastronomskom turizmu na edukaciji svjetski poznate akademije 🍽️ 🍽️ 🍽️
🔸RCK RECEPT🔸

 

 

Sommelier - obilježja suvremenog zanimanja RCK RECEPT

Sve o zanimanju sommeliera, tehnikama degustacije vina, enologiji, enogastronomiji i mnogim drugim vinskim tajnama naučili su nastavnici na edukaciji Hrvatskog sommelierskog kluba 
⬆️ RCK RECEPT ⬆️
#rckrecept #euproject #education #gastronomy #sommelier #wine  
            

Modul 1/3 Tehnike- riba 31.3.2021. RCK RECEPT
Naši vrijedni nastavnici Kuharstva na radionici u organizaciji Škmer kuharske akademije 🔝🔝🔝
Tema: Tehnika - ribe
Do kraja lipnja očekuje nas još mnogo zanimljivih aktivnosti u sklopu projekta RCK RECEPT
Priča jednog poduzetnika

Meetup - Tourism out of the box - "Priča jednog poduzetnika - Ivan Bengeri: Kako uživati radeći i raditi uživajući?"

U sklopu projekta RCK RECEPT Ugostiteljska škola Opatija sa svojim partnerima Step Ri d.o.o., Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Udrugom diplomiranih studenata FMTU organizira Meetup.
U nastavku je poveznica na kojoj možete pronaći više informacija https://www.step.uniri.hr/event/webinar/prica-jednog-poduzetnika-ivan-bengeri/?occurrence=2021-03-25

 
 
 
Webinar Food Science & Obesity

Webinar Food Science & Obesity u organizaciji Global Episteme.
Zahvaljujući projektu RCK RECEPT na webinaru su sudjelovali i naši nastavnici Kristina Gligora te Mario Nosić.

  

 

Suvremeni trendovi u poslušivanju

U sklopu projekta RCK RECEPT 23.3.2021. održana je još jedna u nizu radionica za nastavnike. Ovoga puta tema je bila Suvremeni trendovi u posluživanju vina. Hvala organizatoru ŠKMER iz Splita!

                   

Master-class by Frank Haasnoot
Master-class by Frank Haasnoot 22.-24.03.2021.
U sklopu projekta RCK RECEPT na edukaciji sudjeluje nastavnica Ugostiteljske škole Opatija i profesor
Saša Bešlić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk.

  

AKCELERACIJSKI BOOTCAMP U SKLOPU PROJEKTA RCK RECEP
Bootcamp je trodnevni program generiranja i razrađivanja poduzetničkih ideja.
Najbolji timovi mogu sudjelovati u RCK HUB-u. Rok za prijavu je 22. ožujka.
Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Znanstveno - tehnologijskog parka Step Ri.
RCK HUB – šestomjesečni program edukacije i mentoriranja

Otvorene su prijave za RCK HUB – šestomjesečni program edukacije i mentoriranja koji će se održavati u razdoblju od travnja do rujna 2021. godine u Opatiji.

Program je namijenjen svima koji imaju ideju koja je primjenjiva u sektoru turizma i ugostiteljstva i razmišljaju o pokretanju posla. Više informacija raspoloživo je na stranicama https://www.step.uniri.hr/event/rck-hub-opatija-1-ciklus/.

Drugi sastanak Upravljačkog odbora

2. ožujka 2021. u Ugostiteljskoj školi Opatija održan drugi sastanak Upravljačkog odbora RCK RECEPT uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Fotografija Ugostiteljska škola Opatija. Fotografija Ugostiteljska škola Opatija.

Edukacija za nastavnike Ugostiteljskog posluživanja

U sklopu projekta RCK RECEPT te pod budnim okom Domagoja Trusića naši nastavnici uče osnove rada barista. Hvala Hug&Punch!

        

Druga edukacija RCK RECEPT
19. i 20.2.2021. godine započela je druga edukacija u sklopu projekta RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu.
Nastavnici naše i partnerskih škola educirali su se se na temu Nove ideje u pripremi i prezentaciji ribljih jela pod vodstvom chefa Roberta Benzie.Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i u zatvorenom Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba, ljudi stoje i u zatvorenom Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i u zatvorenom
EDUKACIJA UVOD U KAVU 29.1.2021.

U tijeku je prva edukacija nastavnika u sklopu projekta RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu 

Tema: Uvod u kavu (Introduction to coffee)

  

 

RCK RECEPT OPATIJA IZVRSNOJ DESTINACIJI POLAZIŠTE JE U EDUKACIJI

U nastavku pogledajte video uradak

https://www.youtube.com/watch?v=tLrGJQBVxt0

Informativni sastanak MINTS

22.1.2020. nastavno na provedbu ugovora financiranih unutar Poziva Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, Ministarstvo turizma i sporta organizirlo je online sastanak o temi realizacije projektnih aktivnosti.

Prvi sastanak Upravljačkog odbora

18.12.2020. održan je prvi on-line sastanak Upravljačkog odbora u projektu RCK Recept - Regionalni centar profesija u turizmu. Raspravljalo se o temama važnim za daljnji rad centra.

Članovi Upravljačkog odbora upoznati su s dosad provedenim aktivnostima, realiziranim stavkama i poteškoćama nastalim pri upravljanju projektom.